Wawacan Ratu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wawacan Ratu Malawadurki dianggit Moech. A. Affandie (1913-1972). Moech. A. Affandie réa nyusun carita wayang , réa anu dipintonkeun ku para dalang wayang golék anu sok ngayakeun pintonan di Yayasan Pusat Kabudayaan (YPK), sarta disiarkeun ku RRI Bandung dina taun 1950-an nepi ka taun 1960-an. Moech. Affandi réa nulis guguritan, panineungan jeung karangan liana nu dimuat dina majalah jeung surat kabarti taun 1930-an nepi ka taun 1960-an, kayaning Parahiangan, Padjadjaran, Sari, Langensari, jllna. Salian ti Wawacan Ratu Malawadurki, buku lianna ani ditulis ku Moech. Affandi antarana Bandung Baheula (1956), Daya Swara Sunda (1956), Arjuna Sasrabahu (1957), Wahyu Cakraningrat (1958) jeung Bagbagan Padalangan (1960)[1].

Sumber[édit | édit sumber]

  1. Ajip Rosidi. 2011. Wawacan. Bandung : PT Kiblat Buku Utama & LBSS
Daptar Naskah Wawaacan
Wawacan Amongsari jeung Lembusari - Wawacan Umar Maya - Wawacan Pranatana Istri ka Carogé - Wawacan Muslimin-Muslimat - Wawacan Sulanjana - Wawacan Panji Wulung - Wawacan Adat Ngurus Orok - Wawacan Angling Darma - Wawacan Indra Putra - Wawacan Aji Saka - Wawacan Damarwulan - Wawacan Gandasari - Wawacan Ratu - Wawacan Batara Rama - Wawacan Rusiah nu Kasép - Wawacan Rengganis - Wawacan Mintaraga - Wawacan Iman, Ëlmu reujeung Amal - Wawacan Purnama Alam
Nulis.jpg