Wawacan Angling Darma

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wawacan Angling Darma nyaéta wawacan anggitan R.A.A. Martanagara tina Serat Angling Darma dina basa Jawa[1]. Wawacan Angling Darma jeung Wawacan Batara Rama téh dua karya klasik beunang R.A.A Martanagara sanajan lain karya asli[1]. Waktu murangkalih Martanagara kungsi disakolakeun di Semarang ku pelukis Radén Saléh[1]. Éta sababna manéhna gedé perhatianna jeung jembar kanyahona ngeunaan sastra Jawa[1].

Sumber Réferénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d Ajip Rosidi. 2011. Wawacan. Bandung: PT Kiblat Buku Utama & LBSS
Daptar Naskah Wawaacan
Wawacan Amongsari jeung Lembusari - Wawacan Umar Maya - Wawacan Pranatana Istri ka Carogé - Wawacan Muslimin-Muslimat - Wawacan Sulanjana - Wawacan Panji Wulung - Wawacan Adat Ngurus Orok - Wawacan Angling Darma - Wawacan Indra Putra - Wawacan Aji Saka - Wawacan Damarwulan - Wawacan Gandasari - Wawacan Ratu - Wawacan Batara Rama - Wawacan Rusiah nu Kasép - Wawacan Rengganis - Wawacan Mintaraga - Wawacan Iman, Ëlmu reujeung Amal - Wawacan Purnama Alam


Nulis.jpg