Yana Mulyana

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
H. Yana Mulyana S.E.
Wakil Wali Kota Bandung ka-ke-6
Incumbent
Awal jabatan
20 September 2018
Présidén Joko Widodo
Gubernur Ridwan Kamil
Saméméhna Oded Muhammad Danial
Wali Kota Oded Muhammad Danial
Katerangan lian
Gumelar 17 Pébruari 1965 (1965-02-17) (yuswa 56)
Indonésia Bandung, Jawa Barat
Kabangsaan Indonesia
Partéy pulitik 20px Partai Gerakan Indonesia Raya
Pameget/istri Yunimar
Murangkalih 2
Alma mater Universitas Islam Nusantara
Pagawéan Pengusaha, Bisnis, Politisi
Ageman Islam

H.Yana Mulyana, S.E. (gumelar di Bandung, 17 Pébruari 1965; umur 56 taun) nyaéta politisi jeung pengusaha anu ayeuna ngajabat jadi Wakil Wali Kota Bandung période 2018-2023, ngaréncangan Wali Kota Bandung, Oded M. Danial[1]. Di samping éta, Yana Mulyana katelah ogé ku ngadirikeun radio Rase FM[2].

Atikan[édit | édit sumber]

Karir[édit | édit sumber]

Rase FM[édit | édit sumber]

Yana Mulyana katelah janten salah sahiji pendiri salah sahiji radio di Kota Bandung nyaéta Rase FM. Sateuacanna, radio ieu didirikeun taun 1983 ku Dra. Titi Mutiarsih jeung Ietje Farida Soepardjo, mung perijinan kanggo pendirian Rase FM kahambat nepi taun 1987[3]. Di taun 1987, Yana Mulyana ngalanjutkeun usaha kanggo meunangkeun ijin radio. Di tanggal 1 Oktober 1988, ahirna Rase FM mulai ngalakukeun siaran percobaan.

Kaorganisasian[édit | édit sumber]

Salain ti ngadirikeun Rase FM, Yana Mulyana ngembangkeun diri dina bidang properti, nepi janten Ketua DPD REI (Real Estate Indonesia) di taun 2011-2014. Manéhna oge kungsi aktif di sababaraha organisasi, saperti janten Bendahara KNPI Jawa Barat (1991-1997), Wakil Pupuhu HIPMI (Himpunan Pengusaha Muda Indonésia) di taun 200-2006, jeung Sékrétaris Déwan Pertimbangan Kadin Jabar di taun 2009-2013[2].

Di samping éta, Yana Mulyana ogé pernah aktif di bidang kaolahragaan. Anjeunna sempet jadi Pupuhu Taekwondo Jabar (2009-2013) jeung pupuhu PSSI Kota Bandung (2014-2018)[2]

Politik[édit | édit sumber]

Di awal taun 2017, Yana Mulyana ngawalan karir politikna jadi bakal calon walikota/wakil walikota di Partai Gerindra. Sateuacanna manéhna geus pernah sosialisasi ngeunaan mimpina jadi walikota/wakil walikota[4]. Di taun 2018, manéhna jadi calon Wakil Walikota Bandung baréng calon Wali Kota Bandung Oded M. Danial di nomor urut 3[5]. Ahirna Yana Mulyana jadi Wakil Wali Kota Bandung ku meunangkeun 634.682 sora di Pemilihan Wali Kota Bandung 2018[6].


Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Yana Mulyana, Wakil Wali Kota Bandung Periode 2018-2023". Humas.Bandung.go.id. Diakses tanggal 2020-05-05. 
  2. a b c Rakyat, Pikiran. "Yana Mulyana di Balik Rase FM dan Impian Mengubah Bandung - Pikiran-Rakyat.com". www.pikiran-rakyat.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-05. 
  3. "Rase FM Bandung". rasefm.co.id. Diakses tanggal 2020-05-05. 
  4. "Ketua Askot PSSI Kota Bandung Yana Mulyana Resmi Mendaftar ke Partai Gerindra". https://www.galamedianews.com/ (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-05. 
  5. Media, Kompas Cyber. "Ini Daftar Nomor Urut Paslon Pilkada Kota Bandung". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-05. 
  6. Rakyat, Pikiran. "Oded M Danial dan Yana Mulyana Resmi Menangi Pemilihan Wali Kota Bandung - Pikiran-Rakyat.com". www.pikiran-rakyat.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2020-05-05. 
Soekarno.jpg