Jalur Sakura-dōri

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kareta tipe 6000

Jalur Sakura-dōri (桜通線 Sakura-dōri-sen?) nyaeta jalur subway, bagean ti sistim Nagoya Municipal Subway (名古屋市営地下鉄 Nagoya Shiei Chikatetsu?) di Nagoya, Jepang. Jalur ieu mimiti ti Nakamura Kuyakusho, Nakamura Ward nepi ka Nonami, Tempaku Ward, sakabehna di Nagoya. Dina peta Jalur Sakura-dōri warna beureum. Dina 2004, pamarentah kota mimiti ngarobah sakabeh tanda stasion. Tanda anyar ieu di unaggal stasion ngagunakeun hiji huruf jeung nomer. Dina Jalur Sakura-dōri, make huruf S. Sacara resmi, ngaran jalur ieu Nagoya City Rapid Railway Line 6 (名古屋市高速度鉄道第6号線 Nagoya-shi Kōsokudo Tetsudō Dai-roku-gō-sen?). Sakabeh stasion bisa make Tranpass, kartu magnet pra-bayar.

Jalur ieu mimiti dibuka dina taun 1989. Antara Nagoya jeung Imaike, jalur ieu aya dihandapeun Jalan Sakura-dōri, nu motong kana Jalur Higashiyama. Jalur ieu hiji-hiji di Nagoya Municipal Subway nu make sistim ATO.

Data dasar[édit | sunting sumber]

Rencana ka hareup[édit | sunting sumber]

Ti Nonami, jalur bakal diteruskeun ka wetan nuju Tokushige dina taun 2011. Rencana ieu manjangan jalur ieu, ka sababaraha tempat di Toyoake City atawa Toyota City. Salian ti eta, aya oge rencana manjangan ti Nakamura Kuyakusho ka sababaraha tempat di Shippō Town.

Stasion-stasion[édit | sunting sumber]

No Ngaran stasion Basa Jepang Total jarak Pindah jalur Lokasi
S01 Nakamura Kuyakusho 中村区役所 0 km Nakamura Nagoya, Aichi
S02 Nagoya 名古屋 0.9 km JR: Jalur Utama Chūō, Jalur Utama Kansai, Jalur Utama Tōkaidō, Tōkaidō Shinkansen
Kintetsu: Jalur Nagoya (Kintetsu Nagoya)
Meitetsu: Jalur Nagoya (Meitetsu Nagoya)
Nagoya City Subway: Jalur Higashiyama (H08)
Nagoya Seaside Rapid Railway: Jalur Aonami (AN01)
S03 Kokusai Center (International Center) 国際センター 1.6 km
S04 Marunouchi 丸の内 2.4 km Nagoya City Subway: Tsurumai Line (T06) Naka
S05 Hisaya-ōdōri 久屋大通 3.3 km Nagoya City Subway: Meijō Line (M06)
S06 Takaoka 高岳 4 km Nagoya City Subway: Kamiiida Line (planned extension) Higashi
S07 Kurumamichi 車道 5.3 km
S08 Imaike 今池 6.3 km Nagoya City Subway: Jalur Higashiyama (H13) Chikusa
S09 Fukiage 吹上 7.4 km Nagoya City Subway: Tōbu Line (planned)
S10 Gokiso 御器所 8.4 km Nagoya City Subway: Tsurumai Line (T12) Shōwa
S11 Sakurayama 桜山 9.5 km Mizuho
S12 Mizuho Kuyakusho 瑞穂区役所 10.4 km
S13 Mizuho Undōjō Nishi 瑞穂運動場西 11.1 km
S14 Aratama-bashi 新瑞橋 11.8 km Nagoya City Subway: Meijō Line (M23)
S15 Sakura-hommachi 桜本町 12.9 km Nagoya City Subway: Nambu Line (planned) Minami
S16 Tsurusato 鶴里 13.8 km
S17 Nonami 野並 14.9 km Tempaku
Keur diwangun, direncanakeun dibuka dina taun 2011 (Ngaran stasion sementara)
S18 Naruko Kita 鳴子北 Tempaku Nagoya, Aichi
S19 Aioiyama 相生山 Midori
S20 Kamisawa 神沢
S21 Tokushige 徳重

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]