Najd

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pamandangan Léréng Tuwaiq ti kulon. Riyadh aya di balik cakrawala.

Najd atanapi Nejd (Basa Arab: نجد ‎, Najd; harpiahna Daratan Luhur) nyaéta hiji wewengkon di bagian tengah Semenanjung Arab.

Najd di wewengkon modérn Saudi Arabia.
Najd nyaéta léngkah salajengna sanggeus Hijaz dina Ékspedisi Najd.

Kota utama[édit | sunting sumber]

Riyadh nyaéta kota panggedéna di Najd sarta di Saudi Arabia, kalawan populasi leuwih ti 4.700.000 dina 2009. Kota-kota lianna cotona Buraidah, Unaizah, jeung Ar Rass. Kota nu leuwih leutik jeung désa contona Sudair, Al-Kharj, Dawadmi, Al-Zilfi, Al Majma'ah, Shaqraa, Tharmada'a, Dhurma, Al-Gway'iyyah, Al-Hariq, Hotat Bani Tamim, Layla, As-Sulayyil, jeung Wadi Ad-Dawasir.

Dina budaya populér[édit | sunting sumber]

Novel kahiji Bahiyyih Nakhjavani, The Saddlebag – A Fable for Doubters and Seekers, ngagambarkeun kajadian nu latarna di Plato Najd sapanjang rute Haji antawis Makkah jeung Madinah dina 1844–1845.

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Citakan:Pre-Saudi states


Countries.png