Semenanjung Arab

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Semenanjung Arab.
Afrika, Sub-buana Arabia (Asia), jeung Eurasia.
Video ieu dicandak ku pagawé Ékspedisi 29 ti ISS.

Semenanjung Arab (Basa Arab: شبه الجزيرة العربية šibh al-jazīrat al-ʻarabīya atanapi جزيرة العرب Ǧazīrat al 'Arab‎) nyaéta hiji wangun daratan nu aya kalér-wétaneun Afrika. Wewengkonna kawanoh ogé salaku Arabia[1] atanapi Sub-buana Arabia,[2], semenanjung ieu mangrupa semenanjung anu panggedéna sadunya sarta ngawengku lega 3.237,500 km2 (1.250.000 mi2).[3]Semenanjung Arab aya di buana Asia sarta miboga aksés laut ka Teluk Pérsia, Selat Hormuz, Teluk Oman, Laut Arab, Teluk Aden, Selat Bab-el-Mandeb, sarta Laut Beureum.[4]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. see page 61 of Merriam-Webster's Geographical Dictionary, 3rd Edition, entry for Arabian Peninsula
  2. Quaternary Deserts and Climatic Change, A. S. Alsharhan, IGCP Project 349, page 279
  3. http://answers.askkids.com/Weird_Science/what_is_the_world_largest_peninsula
  4. "Arabia". Britannica Online Encyclopedia. Retrieved on 2011-05-21. 
  • Global Nomads – Multi-media website documenting the current perspective of living in a diverse Oil Company Expatriate Community.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wiktionary logo
Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap

Koordinat: 24°N 47°E / 24°N 47°E / 24; 47


Gnome-globe.svg