Organisasi Sabilulungan Ékonomi Laut Hideung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Organisasi Sabilulungan Ékonomi Laut Hideung
166px
Pawangunan 4 Juni 1992
Rupa Organisasai gawé bareng ékonomi
Kantor puseur Istanbul, Turki
Kaanggotaan Albania Albania
Arménia Arménia
Azerbaijan Azerbaijan
Bulgaria Bulgaria
Géorgia Géorgia
Moldova Moldova
Romania Romania
Rusia Rusia
Citakan:Country data Serbia Sérbia
Turki Turki
Ukraina Ukraina
Citakan:Country data Greece Yunani
Sékrétaris Jéndral Flag of Greece.svg Leonidas Chrysanthopoulos
Loka wéb

Dina 25 Juni 1992, Pupuhu Nagara jeung Pamaréntahan ti 11 nagara nandatangan di Déklarasi Patepungan Istanbul jeung Pernyataan Bosporus ngahasilkeun dibentukna Sabilulungan Ékonomi Laut Hideung.

Kaanggotaan[édit | sunting sumber]

██ Nagara anggota ██ Nagara panénjo

Anggota:

Kaanggotaan heunteu diwatesan ka nagara basisireun Laut Hideung hungkul. Albania, Arménia, Azerbaijan, Yunani, Moldova, jeung Sérbia sanés basisireun Laut Hideung. Pangajuan Monténegro divéto ku Yunani sanggeus Turki ngavéto pangajuan Républik Siprus, ngakibatkeun Yunani heunteu nyatujuan pangajuan nagara nanaon jagana[1].

Nagara panénjo:

'Organisasi panénjo:

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Catetan[édit | sunting sumber]

^ Ngagabung salaku Bandéra Sérbia jeung Monténégro Sérbia jeung Monténégro dina April 2004[2]; Sanggeus peupeusna nagara éta dina 2006, kaanggotaanna diteraskeun ku Sérbia[3].

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Kurt, Suleyman, "Montenegro Denied BSEC Membership Because of Turkish-Greek Rift", Zaman, 2006-06-11. Disalin 2008-02-23.
  2. Permanent International Secretariat. "About BSEC". Black Sea Economic Cooperation (BSEC). Diarsipkan dari yang asli pada 28 Séptémber 2007. Diakses pada 29 Méi 2009. "With the accession of Serbia and Montenegro in April 2004, the Organization’s Member States increased to twelve." 
  3. Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Serbia. "Constitutional Charter of the State Union of Serbia and Montenegro: Article 60 - Breaking Away from the State Union of Serbia and Montenegro" (PDF). Diakses pada 23 Pébruari 2008. "Should Montenegro break away from the state union of Serbia and Montenegro, the international instruments pertaining to the Federal Republic of Yugoslavia, particularly UN SC Resolution 1244, would concern and apply in their entirety to Serbia as the successor."