(10636) 1998 QK56

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(10636) 1998 QK56
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1998/08/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2851
Peri 0.917
Sumbu semi-mayor 1884
Ékséntrisitas 0.513
Anomali rata-rata 88.6
Inklinasi 13.6
Bujur nodeu rumonjat 173.1
Argumén peri 286.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.7

Ari (10636) 1998 QK56 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.513, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�405964.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]