(11398) 1998 YP11

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1998 YP11
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1998/12/23
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.390
Peri 1.051
Sumbu semi-mayor 1.721
Ékséntrisitas 0.389
Anomali rata-rata 51.9
Inklinasi 15.0
Bujur nodeu rumonjat 144.8
Argumén peri 74.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.3

Ari 1998 YP11 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.389, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405972.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]