(11405) 1999 CV3

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(11405) 1999 CV3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/02/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2035
Peri 0.885
Sumbu semi-mayor 1460
Ékséntrisitas 0.394
Anomali rata-rata 140.7
Inklinasi 22.9
Bujur nodeu rumonjat 141.3
Argumén peri 96.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.2

Ari (11405) 1999 CV3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.394, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�371081.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]