(13651) 1997 BR

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(13651) 1997 BR
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Beijing Schmidt CCD Asteroid Program
Tempat kapanggih 327
Tanggal kapanggih 1997/01/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1744
Peri 0.927
Sumbu semi-mayor 1335
Ékséntrisitas 0.306
Anomali rata-rata 42.3
Inklinasi 17.2
Bujur nodeu rumonjat 116.7
Argumén peri 133.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.6

Ari (13651) 1997 BR mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.306, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�405996.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]