(136617) 1994 CC

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
(136617) 1994 CC
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1994/02/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2321
Peri 0.955
Sumbu semi-mayor 1638
Ékséntrisitas 0.417
Anomali rata-rata 321.1
Inklinasi 4.7
Bujur nodeu rumonjat 268.5
Argumén peri 24.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.7

Ari (136617) 1994 CC mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.417, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�401191.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]