(136635) 1994 VA1

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1994 VA1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1994/11/05
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.849
Peri 1.298
Sumbu semi-mayor 1.573
Ékséntrisitas 0.175
Anomali rata-rata 71.5
Inklinasi 7.6
Bujur nodeu rumonjat 231.7
Argumén peri 311.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.0

Ari 1994 VA1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.175, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407063.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]