(136745) 1995 WL8

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1995 WL8
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. Pollas
Tempat kapanggih 010
Tanggal kapanggih 1995/11/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.511
Peri 1.219
Sumbu semi-mayor 2.365
Ékséntrisitas 0.485
Anomali rata-rata 8.4
Inklinasi 17.8
Bujur nodeu rumonjat 247.9
Argumén peri 131.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.0

Ari 1995 WL8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.485, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 264230.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]