(136773) 1996 TR6

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1996 TR6
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1996/10/09
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.871
Peri 1.299
Sumbu semi-mayor 1.585
Ékséntrisitas 0.180
Anomali rata-rata 229.9
Inklinasi 22.1
Bujur nodeu rumonjat 196.3
Argumén peri 117.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.5

Ari 1996 TR6 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.180, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 401191.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]