(136993) 1998 ST49

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(136993) 1998 ST49
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1998/09/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3682
Peri 0.939
Sumbu semi-mayor 2311
Ékséntrisitas 0.594
Anomali rata-rata 130.4
Inklinasi 24.5
Bujur nodeu rumonjat 18.3
Argumén peri 47.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.7

Ari (136993) 1998 ST49 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.594, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�280702.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]