(137108) 1999 AN10

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
(137108) 1999 AN10
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/01/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2279
Peri 0.639
Sumbu semi-mayor 1459
Ékséntrisitas 0.562
Anomali rata-rata 162.3
Inklinasi 39.9
Bujur nodeu rumonjat 314.4
Argumén peri 268.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.9

Ari (137108) 1999 AN10 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.562, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�257634.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]