(137120) 1999 BJ8

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(137120) 1999 BJ8
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 1999/01/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2944
Peri 0.854
Sumbu semi-mayor 1899
Ékséntrisitas 0.550
Anomali rata-rata 14.0
Inklinasi 9.0
Bujur nodeu rumonjat 339.6
Argumén peri 221.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.1

Ari (137120) 1999 BJ8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.550, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�396146.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]