(137799) 1999 YB

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1999 YB
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 1999/12/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.420
Peri 1.222
Sumbu semi-mayor 1.321
Ékséntrisitas 0.075
Anomali rata-rata 112.8
Inklinasi 6.8
Bujur nodeu rumonjat 31.0
Argumén peri 192.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.5

Ari 1999 YB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.075, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 320516.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]