(138013) 2000 CN101

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(138013) 2000 CN101
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/02/08
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2612
Peri 0.584
Sumbu semi-mayor 1598
Ékséntrisitas 0.635
Anomali rata-rata 117.2
Inklinasi 16.0
Bujur nodeu rumonjat 183.4
Argumén peri 118.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 14.7

Ari (138013) 2000 CN101 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.635, sedengkeun magnitudo mutlakna 14.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�379429.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]