(138095) 2000 DK79

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2000 DK79
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/02/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.513
Peri 1.040
Sumbu semi-mayor 1.777
Ékséntrisitas 0.414
Anomali rata-rata 217.9
Inklinasi 60.7
Bujur nodeu rumonjat 43.5
Argumén peri 2.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.0

Ari 2000 DK79 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.414, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407071.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]