(138155) 2000 ES70

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2000 ES70
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2000/03/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.387
Peri 1.231
Sumbu semi-mayor 1.809
Ékséntrisitas 0.320
Anomali rata-rata 108.9
Inklinasi 25.4
Bujur nodeu rumonjat 177.8
Argumén peri 281.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.2

Ari 2000 ES70 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.320, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407072.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]