(138359) 2000 GX127

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(138359) 2000 GX127
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2000/04/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1554
Peri 0.729
Sumbu semi-mayor 1141
Ékséntrisitas 0.361
Anomali rata-rata 244.2
Inklinasi 20.2
Bujur nodeu rumonjat 44.0
Argumén peri 4.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.9

Ari (138359) 2000 GX127 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.361, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�407074.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]