(138727) 2000 SU180

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(138727) 2000 SU180
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/09/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3380
Peri 0.826
Sumbu semi-mayor 2103
Ékséntrisitas 0.607
Anomali rata-rata 170.4
Inklinasi 11.9
Bujur nodeu rumonjat 328.1
Argumén peri 136.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.0

Ari (138727) 2000 SU180 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.607, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�169939.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]