(138846) 2000 VJ61

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(138846) 2000 VJ61
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/11/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3415
Peri 0.955
Sumbu semi-mayor 2185
Ékséntrisitas 0.563
Anomali rata-rata 45.4
Inklinasi 18.7
Bujur nodeu rumonjat 270.6
Argumén peri 280.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.0

Ari (138846) 2000 VJ61 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.563, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�407077.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]