(139622) 2001 QQ142

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(139622) 2001 QQ142
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2001/08/25
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1866
Peri 0.980
Sumbu semi-mayor 1423
Ékséntrisitas 0.311
Anomali rata-rata 120.4
Inklinasi 9.3
Bujur nodeu rumonjat 83.3
Argumén peri 337.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.4

Ari (139622) 2001 QQ142 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.311, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�310122.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]