(141052) 2001 XR1

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(141052) 2001 XR1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/12/09
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1931
Peri 0.560
Sumbu semi-mayor 1245
Ékséntrisitas 0.550
Anomali rata-rata 19.1
Inklinasi 17.7
Bujur nodeu rumonjat 291.5
Argumén peri 304.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.4

Ari (141052) 2001 XR1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.550, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�401216.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]