(141495) 2002 EZ11

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(141495) 2002 EZ11
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2002/03/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2008
Peri 0.220
Sumbu semi-mayor 1114
Ékséntrisitas 0.802
Anomali rata-rata 175.7
Inklinasi 2.4
Bujur nodeu rumonjat 52.0
Argumén peri 317.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.3

Ari (141495) 2002 EZ11 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.802, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�376004.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]