(141670) 2002 JS100

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2002 JS100
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2002/05/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.542
Peri 1.230
Sumbu semi-mayor 2.386
Ékséntrisitas 0.485
Anomali rata-rata 9.6
Inklinasi 13.3
Bujur nodeu rumonjat 144.2
Argumén peri 192.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.6

Ari 2002 JS100 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.485, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407096.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]