(142563) 2002 TR69

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2002 TR69
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2002/10/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.230
Peri 1.090
Sumbu semi-mayor 1.660
Ékséntrisitas 0.344
Anomali rata-rata 206.2
Inklinasi 20.5
Bujur nodeu rumonjat 342.0
Argumén peri 192.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.1

Ari 2002 TR69 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.344, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 372065.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]