Lompat ke isi

(143649) 2003 QQ47

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(143649) 2003 QQ47
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2003/08/24
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1288
Peri 0.882
Sumbu semi-mayor 1085
Ékséntrisitas 0.187
Anomali rata-rata 67.7
Ingklinasi 62.1
Bujur nodeu rumonjat 1.0
Argumén peri 105.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.4

Ari (143649) 2003 QQ47 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.187, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�338230.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010.  Archived 2017-02-10 di Wayback Machine

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]