(143947) 2003 YQ117

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(143947) 2003 YQ117
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2003/12/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3610
Peri 0.752
Sumbu semi-mayor 2181
Ékséntrisitas 0.655
Anomali rata-rata 150.5
Inklinasi 21.0
Bujur nodeu rumonjat 217.5
Argumén peri 135.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.3

Ari (143947) 2003 YQ117 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.655, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�407114.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]