(143992) 2004 AF

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(143992) 2004 AF
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2004/01/05
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3063
Peri 0.879
Sumbu semi-mayor 1971
Ékséntrisitas 0.554
Anomali rata-rata 359.2
Inklinasi 27.1
Bujur nodeu rumonjat 315.7
Argumén peri 57.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.0

Ari (143992) 2004 AF mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.554, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�366803.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]