(144411) 2004 EW9

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(144411) 2004 EW9
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2004/03/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2941
Peri 0.895
Sumbu semi-mayor 1918
Ékséntrisitas 0.533
Anomali rata-rata 334.8
Inklinasi 8.8
Bujur nodeu rumonjat 288.9
Argumén peri 8.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.6

Ari (144411) 2004 EW9 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.533, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�407117.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]