(152895) 2000 CQ101

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2000 CQ101
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/02/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.419
Peri 1.164
Sumbu semi-mayor 2.292
Ékséntrisitas 0.492
Anomali rata-rata 357.4
Inklinasi 3.0
Bujur nodeu rumonjat 29.8
Argumén peri 173.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.1

Ari 2000 CQ101 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.492, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 396249.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]