(152942) 2000 FN10

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2000 FN10
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/03/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.823
Peri 1.055
Sumbu semi-mayor 1.939
Ékséntrisitas 0.456
Anomali rata-rata 146.5
Inklinasi 27.1
Bujur nodeu rumonjat 8.2
Argumén peri 235.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.7

Ari 2000 FN10 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.456, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 396250.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]