(152978) 2000 GJ147

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(152978) 2000 GJ147
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 2000/04/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1437
Peri 0.887
Sumbu semi-mayor 1162
Ékséntrisitas 0.237
Anomali rata-rata 248.7
Inklinasi 25.0
Bujur nodeu rumonjat 57.9
Argumén peri 240.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.6

Ari (152978) 2000 GJ147 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.237, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�372127.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]