(153311) 2001 MG1

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(153311) 2001 MG1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2001/06/18
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4116
Peri 0.886
Sumbu semi-mayor 2501
Ékséntrisitas 0.646
Anomali rata-rata 16.1
Inklinasi 28.4
Bujur nodeu rumonjat 142.4
Argumén peri 218.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.2

Ari (153311) 2001 MG1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.646, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�285012.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]