(153591) 2001 SN263

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2001 SN263
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/09/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.937
Peri 1.036
Sumbu semi-mayor 1.987
Ékséntrisitas 0.478
Anomali rata-rata 148.6
Inklinasi 6.7
Bujur nodeu rumonjat 325.8
Argumén peri 172.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.9

Ari 2001 SN263 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.478, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 372130.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]