(154144) 2002 FA5

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2002 FA5
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2002/03/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.377
Peri 1.291
Sumbu semi-mayor 1.834
Ékséntrisitas 0.296
Anomali rata-rata 2.6
Inklinasi 23.6
Bujur nodeu rumonjat 172.6
Argumén peri 126.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.5

Ari 2002 FA5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.296, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407182.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]