(154555) 2003 HA

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(154555) 2003 HA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2003/04/21
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1871
Peri 0.497
Sumbu semi-mayor 1184
Ékséntrisitas 0.580
Anomali rata-rata 320.4
Inklinasi 36.8
Bujur nodeu rumonjat 53.5
Argumén peri 277.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.7

Ari (154555) 2003 HA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.580, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�407185.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]