(154656) 2004 FE3

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(154656) 2004 FE3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2004/03/17
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3804
Peri 0.815
Sumbu semi-mayor 2310
Ékséntrisitas 0.647
Anomali rata-rata 249.0
Inklinasi 23.0
Bujur nodeu rumonjat 339.1
Argumén peri 338.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.3

Ari (154656) 2004 FE3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.647, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�291331.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]