(155110) 2005 TB

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(155110) 2005 TB
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2005/10/01
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1701
Peri 0.822
Sumbu semi-mayor 1261
Ékséntrisitas 0.348
Anomali rata-rata 191.5
Inklinasi 30.4
Bujur nodeu rumonjat 226.2
Argumén peri 44.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.5

Ari (155110) 2005 TB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.348, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�372139.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]