(159608) 2002 AC2

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2002 AC2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2002/01/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.263
Peri 1.086
Sumbu semi-mayor 1.674
Ékséntrisitas 0.352
Anomali rata-rata 243.6
Inklinasi 58.9
Bujur nodeu rumonjat 102.7
Argumén peri 208.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.5

Ari 2002 AC2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.352, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 401346.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]