(159699) 2002 PQ142

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(159699) 2002 PQ142
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2002/08/12
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2911
Peri 0.481
Sumbu semi-mayor 1696
Ékséntrisitas 0.716
Anomali rata-rata 248.8
Inklinasi 16.8
Bujur nodeu rumonjat 151.3
Argumén peri 332.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.6

Ari (159699) 2002 PQ142 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.716, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�385708.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]