(161995) 1983 LB

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1983 LB
Penemuan dan penandaan
Pamanggih S. R. Swanson, E. F. Helin
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1983/06/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.382
Peri 1.192
Sumbu semi-mayor 2.287
Ékséntrisitas 0.479
Anomali rata-rata 308.1
Inklinasi 25.3
Bujur nodeu rumonjat 81.2
Argumén peri 220.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.2

Ari 1983 LB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.479, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407241.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]