(162063) 1997 EH29

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(162063) 1997 EH29
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1997/03/07
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2024
Peri 0.405
Sumbu semi-mayor 1214
Ékséntrisitas 0.667
Anomali rata-rata 226.1
Inklinasi 13.0
Bujur nodeu rumonjat 175.1
Argumén peri 198.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.9

Ari (162063) 1997 EH29 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.667, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�407242.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]