(162149) 1998 YQ11

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1998 YQ11
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1998/12/23
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.616
Peri 1.132
Sumbu semi-mayor 1.874
Ékséntrisitas 0.396
Anomali rata-rata 94.0
Inklinasi 11.9
Bujur nodeu rumonjat 256.7
Argumén peri 245.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.3

Ari 1998 YQ11 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.396, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407242.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]