(162214) 1999 TC10

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(162214) 1999 TC10
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 1999/10/08
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3683
Peri 0.969
Sumbu semi-mayor 2326
Ékséntrisitas 0.583
Anomali rata-rata 3.4
Inklinasi 19.3
Bujur nodeu rumonjat 28.2
Argumén peri 58.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.6

Ari (162214) 1999 TC10 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.583, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�122992.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]