(162215) 1999 TL12

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(162215) 1999 TL12
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/10/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1554
Peri 0.609
Sumbu semi-mayor 1082
Ékséntrisitas 0.437
Anomali rata-rata 162.9
Inklinasi 17.3
Bujur nodeu rumonjat 202.3
Argumén peri 346.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.0

Ari (162215) 1999 TL12 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.437, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�396317.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]